China: Circa 37.000 de oficiali pedepsiţi în prima jumătate a anului pentru încălcarea regulilor de austeritate

China: Circa 37.000 de oficiali pedepsiţi în prima jumătate a anului pentru încălcarea regulilor de austeritate

Un număr de 36.618 oficiali au fost pedepsiţi în prima jumătate a anului 2018 pentru încălcarea regulilor dure de austeritate ale Partidului Comunist, inclusiv o persoană la nivel ministerial, informează agenţia Xinhua, preluată de Reuters.

Oficialii au fost implicaţi în 25,677 de cazuri, a anunţat Comisia centrală chineză pentru inspecţia disciplinară (CCDI), printre cele mai întâlnite abateri fiind acordarea de bonusuri neautorizate, oferirea sau primirea de cadouri şi folosirea abuzivă a vehiculelor publice.

China a introdus opt reguli în 2012 pentru a îmbunătăţi comportamentul oficialilor, care include interzicerea cheltuielilor excedentare.

Preşedintele Xi Jinping supraveghează de peste şase ani o campanie de eradicare a corupţiei, în cadrul căreia zeci de înalţi funcţionari au fost trimişi la închisoare. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…