China continuă exerciţiile militare în Strâmtoarea Taiwan

China continuă exerciţiile militare în Strâmtoarea Taiwan

Multe dintre avioanele şi navele militare au trecut dincolo de linia de mijloc a strâmtorii de 130 de km — o limită neoficială, dar în general respectată până acum.

Ministrul taiwanez al apărării, Joseph Wu, a condamnat printr-un mesaj pe Twitter „escaladarea periculoasă a ameninţării militare", care „distruge pacea şi stabilitatea în regiune şi trebuie condamnată", scrie Agerpres.

Forţele armate chineze au lansat, în cadrul exerciţiilor militare, şi 11 rachete balistice în direcţia Taiwanului, iar una dintre acestea a trecut direct peste insulă, în apropierea capitalei Taipei. Alte cinci rachete au căzut la est de Taiwan, în zona economică exclusivă a Japoniei.

China a început exerciţiile, programate până duminică, drept răspuns la vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi. Beijingul consideră că aceasta a constituit o nerespectare a principiului Chinei unice, recunoscut internaţional.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător