China: Demiteri în districtul din Beijing unde a fost depistat un focar de coronavirus

China: Demiteri în districtul din Beijing unde a fost depistat un focar de coronavirus

China a demis mai mulţi oficiali locali dintr-o suburbie a Beijingului unde a izbucnit un focar de coronavirus la o mare piaţă, stârnind temeri privind un al doilea val în capitală, relatează DPA.

Vicepremierul districtului Fengtai din sud-vestul capitalei, unde se află piaţa Xinfadi, Zhou Yuqing, a fost demis din funcţie pentru 'neîndeplinirea sarcinilor' şi este în prezent investigat, a relatat portalul de ştiri HK01, citând autorităţi locale.

Secretarul comisiei Partidului Comunist pentru municipalitatea Huaxiang, din districtul Fengtai, Wang Hua, şi managerul general al Xinfadi, Zhang Yuelin, au fost de asemenea demişi în urma apariţiei focarului.

Districtul Fengtai a fost plasat în "stare de război", potrivit liderului local Chu Junwei: 11 cartiere au fost izolate şi au fost ridicate baraje rutiere.

Autorităţile au colectat peste 40.000 de probe de la locuitorii din aceste comunităţi, dar şi aproape 30.000 de probe de la persone care au vizitat Xinfadi în ultimele 14 zile. Până acum, circa 19.000 dintre aceste probe au fost supuse unor teste pe bază de acid nucleic.

China a raportat luni 49 de noi cazuri de coronavirus la nivel naţional, conform autorităţilor sanitare. Dintre aceste, 36 au fost diagnosticate la Beijing, care a raportat o creştere de 79 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele trei zile.

Xinfadi este cea mai mare piaţă de produse agricole din China în funcţie de valoarea tranzacţiilor şi asigură 90% din legumele şi fructele pentru locuitorii capitalei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor