China: Fondatorul Huawei consideră că SUA 'subestimează' grupul chinez

China: Fondatorul Huawei consideră că SUA 'subestimează' grupul chinez

Fondatorul gigantului chinez în telecomunicaţii Huawei, Ren Zhengfei, a declarat marţi că SUA 'subestimează' grupul său, promiţând că programul său de dezvoltare a 5G nu va fi 'afectat' de măsurile americane vizând blocarea sa, informează France Presse.

'Personalul politic american, prin modalităţile sale de a acţiona la ora actuală, arată că ne subestimează puterea', a afirmat Ren într-un interviu acordat televiziunii publice CCTV şi altor media.

Într-un context de război comercial şi de rivalitate tehnologică între Beijing şi Washington, preşedintele american Donald Trump a decis săptămâna trecută să interzică exporturile de produse tehnologice americane către anumite companii considerate ca prezentând 'riscuri' pentru securitatea naţională.

Huawei se află în mod clar în colimatorul preşedintelui american, liderul mondial al industriei de comunicaţii 5G (a cincea generaţie de tehnologie mobilă) a fost inclus pe lista neagră a Washingtonului.

Tehnologia '5G a Huawei nu va fi deloc afectată (de toate acestea)', a promis Ren Zhengfei într-un interviu difuzat în direct şi prin aplicaţia mobilă a CCTV.

'În materie de tehnologie 5G, nu este vorba ca alte întreprinderi să ajungă din urmă Huawei în doi sau trei ani', a mai spus el.

Duminică, gigantul Google, al cărui sistem Android echipează marea majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat că va trebui să taie legăturile cu Huawei în urma deciziei lui Donald Trump, ceea ce ar avea ca rezultat împiedicarea grupului chinez să acceseze anumite servicii Android şi aplicaţiile Gmail sau Google Maps.

Această decizie afectează de asemenea o serie întreagă de companii americane, de la furnizori de software la producători de semiconductori care produc pentru Huawei.

'Nu avem de gând - cu uşurinţă şi dintr-un capriciu - să renunţăm acum la cipurile americane. Trebuie să creştem împreună (cu companiile de producţie)', a pledat Ren Zhengfei.

'Dar în cazul în care vor exista dificultăţi de aprovizionare, avem soluţii alternative. În vremurile de pace (înainte de războiul comercial), ne aprovizionam cu jumătate din cipuri venind din SUA şi jumătate provenind de la Huawei. Nu vor putea să ne izoleze de restul lumii', a spus el.

Autorităţile americane au dat impresia luni că vor să calmeze situaţia, decretând un termen de 90 de zile înainte de a impune sancţiuni, timp în care Huawei şi partenerii săi comerciali ar trebui să se adapteze. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…