China i-a invitat pe Ivanka Trump și Jared Kushner să efectueze o vizită la Beijing (oficial american)

China i-a invitat pe Ivanka Trump și Jared Kushner să efectueze o vizită la Beijing (oficial american)

China i-a invitat pe fiica președintelui american Donald Trump, Ivanka Trump, și ginerele acestuia, Jared Kushner, să efectueze o vizită la Beijing în acest an, a anunțat marți un oficial de la Casa Albă, relatează Reuters.

Deschiderea arătată de China pare să aibă ca scop aprofundarea angajamentului cu tânărul cuplu, care a jucat un rol și în primul summit între Trump și președintele chinez Xi Jinping în aprilie, care a dat tonul îmbunătățirii relațiilor dintre cele mai mari economii ale lumii.

Kushner, numit consilier prezidențial la Casa Albă fără să fi avut experiență administrativă, a primit ca sarcină să se ocupe de aspectele diplomatice privind procesul de pace din Orientul Mijlociu și va efectua o vizită în regiune în această săptămână pentru discuții cu liderii israelieni și palestinieni.

O altă parte a portofoliului său de politică externă vizează implicarea în gestionarea relațiilor cu China.

În același timp, Kushner este urmărit îndeaproape, în contextul investigațiilor la nivel înalt privind presupusele contacte între foști și actuali consilieri ai lui Trump și oficiali ruși.

Nu există deocamdată alte detalii privind invitația adresată de China, despre care a relatat prima dată Bloomberg și care a fost confirmată de un oficial de la Casa Albă sub protecția anonimatului.

Într-o conferință de presă zilnică susținută miercuri la Beijing, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a spus că este la curent cu informațiile legate de vizită, dar că nu cunoaște detalii.

Trump s-a exprimat împotriva Chinei, în special împotriva practicilor comerciale ale acesteia, în timpul campaniei prezidențiale din SUA.

O discuție telefonică de apropiere a relațiilor a fost aranjată în februarie de Kushner și ambasadorul chinez în SUA, Cui Tiankai, au spus oficiali americani, după ce Cui a invitat-o pe Ivanka Trump la recepția de Noul An Chinezesc de la Ambasada Chinei, unde fiica acesteia a cântat în mandarină.

Kushner a contribuit și a participat la summitul SUA-China de la complexul lui Trump de la Mar-a-Lago în aprilie.

De atunci, Trump a avut cuvinte de apreciere pentru Xi, salutând cooperarea acestuia în eforturile de a ține sub control programul nuclear al Coreei de Nord, vecin al Chinei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?