China își alarmează forțele armate pe fondul unor violențe în Myanmar

China își alarmează forțele armate pe fondul unor violențe în Myanmar

China a anunțat alarmă de nivel ridicat pentru forțele sale armate, după ce posturi de poliție și grăniceri din Myanmar au fost atacate de grupuri înarmate la sfârșitul săptămânii trecute, a informat agenția oficială de presă Xinhua, preluată de Reuters.

Trei grupuri au atacat simultan posturi de securitate la Muse și Kutkai, în nord-estul Myanmar, în apropiere de frontiera cu China. Din surse neprecizate, Xinhua a transmis că s-au înregistrat victime militare și civile, dar nu a furnizat alte detalii, informează Reuters.

Pe site-ul de internet al ministerului apărării de la Beijing a fost postat un comunicat care face apel la calm și reținere, pentru a se evita escaladarea situației. Comunicatul precizează că "armata chineză este în stare de alertă de nivel ridicat și va lua măsurile necesare pentru apărarea suveranității și securității țării și pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor chinezi care trăiesc de-a lungul frontierei".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina