China îşi evacuează cetăţenii din Afganistan înainte de retragerea SUA

China îşi evacuează cetăţenii din Afganistan înainte de retragerea SUA

China şi-a repatriat 210 cetăţeni din Afganistan, în contextul în care retragerea trupelor americane se accelerează, a anunţat compania aeriană angajată de guvernul de la Beijing pentru a-i transporta, relatează AFP.

Un zbor al Xiamen Airlines a părăsit Kabulul cu destinaţia Wuhan, oraş din provincia chineză Hubei, la 2 iulie, a anunţat joi compania pe reţelele de socializare.

"Pentru a garanta securitatea cetăţenilor chinezi din Afganistan, guvernul chinez i-a sfătuit să părăsească ţara cât mai repede posibil şi a furnizat asistenţa necesară", se arată într-un comunicat al Departamentului de Afaceri Consulare publicat joi, care nu precizează dacă mai sunt chinezi în această ţară şi nici care ar fi numărul lor.

Printre cei evacuaţi se numără şi 22 de persoane infectate cu coronavirus, iar autorităţile din provincia Hubei au transmis la scurt timp că s-au înregistrat 25 de cazuri de boală, dintre care 22 la persoane venite de la Kabul.

Preşedintele american Joe Biden s-a angajat să retragă ultimele trupe ale SUA din Afganistan până la 31 august, după o prezenţă de 20 de ani în această ţară.

În ultimele săptămâni, Beijingul a criticat retragerea, spunând că este 'precipitată şi haotică', în contextul în care consideră Washingtonul ca fiind "la originea problemei afgane".

"SUA îşi neglijează responsabilităţile şi datoriile prin retragerea trupelor în mod precipitat, lăsând dezordine şi război poporului afgan şi ţărilor din regiune", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 S-a întâmplat în Germania!