China l-a executat pe miliardarul Lai Xiaomin la doar câteva zile după ce l-a condamnat la moarte pentru luare de mită

China l-a executat pe miliardarul Lai Xiaomin la doar câteva zile după ce l-a condamnat la moarte pentru luare de mită

Lai Xiaomin, fostul președinte al unui fond de investiții din China, condamnat la moarte la începutul acestei luni pentru luare de mită și poligamie, a fost executat vineri dimineață.

Lai Xiaomin a fost acuzat că a primit mită peste 215 milioane de euro și a fost condamnat la moarte la începutul acestui an - o sentință neobișnuită în China împotriva unei persoane din domeniul financiar de top. De asemenea, instanța l-a găsit vinovat de „poligamie”, pentru că ar fi avut mai multe amante cu care ar fi făcut și copii, el fiind căsătorit.

Media din China nu a precizat, însă, modul în care a fost executat omul de afaceri, potrivit BFMTV.

Lai a fost găsit vinovat că a primit mită în total 1,79 miliarde de yuani (225 milioane de euro) între 2008 și 2018. Toate bunurile sale personale au fost confiscate, a mai decis instanța.

La începutul anului 2020, omul de afaceri a mărturisit într-un documentar de televiziune că preferă plățile în numerar și că o mulțime de facturi duc către un apartament din Beijing, unde mai mult de 200 de milioane de yuani au fost descoperite ulterior de poliție. Lai a fost arestat în 2018, iar de atunci autoritățile chineze spun că au descoperit că acesta deține numeroase proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și colecții de artă.

Autoritățile chineze adoptă o poziție din ce în ce mai dură în ceea ce privește corupția. Peste 1 milion de oficiali guvernamentali au fost pedepsiți în campania anticorupție lansată de președintele Xi Jiinping, potrivit presei de stat din China.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski