China: Noua conducere va fi prezentată miercuri

China: Noua conducere va fi prezentată miercuri

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunțat agenția Xinhua, citată de AFP.

Membrii Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC) "se vor întâlni cu presa miercuri dimineață" (ora Beijingului), a anunțat agenția oficială de presă, în timp ce aproape 2.300 de membri ai Congresului încheie marți o săptămână de lucrări în cadrul monumental al Palatului Poporului din Beijing.

Secretarul-general al PCC, Xi Jinping, ar urma să obțină fără probleme un nou mandat de cinci ani la conducerea celei mai populate țări din lume.

Xi Jinping, ales în 2012 pentru un prim mandat de cinci ani, ar urma să fie desemnat de cei aproape 200 de membri ai noului Comitet Central, un fel de parlament al PCC, ales în timpul Congresului.

Comitetul Central alege un Birou Politic de 25 de membri în rândul cărora se află membrii permanenți, cercul deținătorilor adevăratei puteri în China. Comitetul în exercițiu număra șapte membri, printre care Xi Jinping și premierul Li Keqiang.

Observatorii se așteaptă ca Xi Jinping, care a promis "o nouă era a socialismului după model chinez" miercurea trecută la deschiderea Congresului, să își consolideze puterea pe fondul acestei tranziții, plasându-și colaboratorii în Biroul Politic.

Favoare fără precedent de la Mao Zedong, fondatorul Republicii Populare, Xi Jinping și-ar putea vedea înscrisă "Gândirea" sa, chiar numele în carta PCC.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”