China: Pe unul din terminalele aeroportului din orașul Shenzhen patrulează roboți

China: Pe unul din terminalele aeroportului din orașul Shenzhen patrulează roboți

Aeroportul orașului Shenzhen, cu unul dintre cele mai mari traficuri aeriene din China, dispune de roboți care patrulează în unul dintre terminalele sale, semnalează EFE.

Sursa foto: popsci.com

Potrivit cotidianului Ziarul Poporului, aceste aparate, numite Anbot, au aspect ovoidal și nu prea umanoid, care amintește mai mult de R2-D2 din seria Războiul Stelelor sau de Dalek din "Doctor Who".

"Fața" unui astfel de robot dispune de un ecran digital și de o cameră cu rezoluție înaltă care poate capta imagini ale călătorilor pentru a fi analizate.

Prin urmare, funcția robotului este, pentru moment, foarte asemănătoare celei a unei camere de supraveghere video. Robotul se poate însă deplasa cu o viteză de până la 18 kilometri pe oră și, în plus, are o "armă" de apărare (un braț situat în partea sa inferioară poate emite impulsuri electrice).

Anbot, dezvoltat de o universitate chineză din orașul Changsha, poate, de asemenea, să caute substanțe explozive, arme și stupefiante, iar prețul său este în jur de 100.000 yuani (13.300 euro).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...