China: Peste 11 milioane de chinezi cu călătorit cu trenul în prima zi a tradiționalei perioade de comemorare a morților

China: Peste 11 milioane de chinezi cu călătorit cu trenul în prima zi a tradiționalei perioade de comemorare a morților

Peste 11,6 milioane de deplasări cu trenul s-au înregistrat sâmbătă în China, în prima din cele trei zile libere legate de Qingming, perioadă în care, conform tradiției, oamenii merg la cimitir pentru a-și omagia strămoșii dispăruți, transmite duminică agenția Xinhua.

Alte 8,8 milioane de călătorii sunt așteptate pentru duminică, după cum informat Compania chineză de căi ferate, care a suplimentat numărul de trenuri și a prelungit temporar programul de lucru la casele de bilete.

Ziua comemorării este 4 aprilie, cifra 4 fiind asociată cu moartea în cultura chineză, explică EFE.

Zeci de mii de persoane urmează să ia parte luni, ca în fiecare an, în vechea capitală imperială Xian, la o ceremonie consacrată legendarului Împărat Galben (Huangdi sau Huang Di), considerat drept fondatorul civilizației chineze. Procesiunea, la care participă tot mai mulți turiști, se desfășoară în locul în care se crede că s-ar afla mormântul ilustrei personalități.

AGERPRES/(AS-editor: Cristina Mac, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”