China: Peste 11 milioane de chinezi cu călătorit cu trenul în prima zi a tradiționalei perioade de comemorare a morților

China: Peste 11 milioane de chinezi cu călătorit cu trenul în prima zi a tradiționalei perioade de comemorare a morților

Peste 11,6 milioane de deplasări cu trenul s-au înregistrat sâmbătă în China, în prima din cele trei zile libere legate de Qingming, perioadă în care, conform tradiției, oamenii merg la cimitir pentru a-și omagia strămoșii dispăruți, transmite duminică agenția Xinhua.

Alte 8,8 milioane de călătorii sunt așteptate pentru duminică, după cum informat Compania chineză de căi ferate, care a suplimentat numărul de trenuri și a prelungit temporar programul de lucru la casele de bilete.

Ziua comemorării este 4 aprilie, cifra 4 fiind asociată cu moartea în cultura chineză, explică EFE.

Zeci de mii de persoane urmează să ia parte luni, ca în fiecare an, în vechea capitală imperială Xian, la o ceremonie consacrată legendarului Împărat Galben (Huangdi sau Huang Di), considerat drept fondatorul civilizației chineze. Procesiunea, la care participă tot mai mulți turiști, se desfășoară în locul în care se crede că s-ar afla mormântul ilustrei personalități.

AGERPRES/(AS-editor: Cristina Mac, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...