China: Peste 50% dintre nou-născuții din 2017, al doilea copil din familie

China: Peste 50% dintre nou-născuții din 2017, al doilea copil din familie

Majoritatea nou-născuților din China sunt în prezent al doilea copil din familia lor, o consecință a renunțării la politica copilului unic, a anunțat marți presa oficială, citată de AFP.

Între lunile ianuarie și august 2017, în cea mai populată țară din lume au fost înregistrați 11,6 milioane de nou-născuți, dintre care 52% sunt cel de-al doilea copil din familie, a indicat agenția de știri Xinhua, citându-l pe Wang Peian, directorul adjunct al Comisiei naționale pentru sănătate și Planificare Familială (CNSPF).

Prin comparație, pe parcursul anului 2016, această rată a fost de numai 45%, potrivit aceleiași surse.

Confruntată cu o îmbătrânire a populației, China a renunțat în ultimii ani la politica sa privind copilul unic, introdusă la sfârșitul anilor '70.

Începând cu anul 2013, cuplurile cu un singur copil au primit dreptul de a avea un al doilea. Această oportunitate a fost oferită tuturor cuplurilor începând cu 1 ianuarie 2016.

Anul trecut s-a înregistrat deja o creștere puternică a numărului de nașteri într-un an în China (+1,3 milioane), fiind înregistrate 18,5 milioane de nașteri, cel mai mare număr din 2000, potrivit cifrelor CNSPF, citate de Xinhua

Pentru a face față afluxulului de copii, guvernul a investit masiv în construcția de maternități și de spitale cu specific pediatric, a indicat agenția.

Până în 2020 se așteaptă ca în China să existe 89.000 paturi de maternitate suplimentare și cu 140.000 mai multe persoane care să lucreze ca obstreticieni și moașe decât în prezent, potrivit Xinhua.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire