China, pregătită de cooperare în domeniul vaccinurilor anti-COVID-19 cu ţările din centrul şi estul Europei (preşedintele Xi)

China, pregătită de cooperare în domeniul vaccinurilor anti-COVID-19 cu ţările din centrul şi estul Europei (preşedintele Xi)

China a oferit marţi vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor din centrul şi estul Europei, lansând în acelaşi timp un apel la creşterea cooperării şi colaborării, transmite dpa.

China este pregătită pentru cooperare în domeniul vaccinurilor, a afirmat preşedintele Xi Jinping cu prilejul unui summit online cu 17 ţări din Europa Centrală şi de Est, potrivit agenţiei Xinhua.

Xi a menţionat că Serbia a primit deja un milion de doze de vaccin de la o companie chineză şi că Ungaria a semnat un acord cu un producător chinez.

China va analiza în mod activ oportunităţi similare cu alte ţări din regiune, a adăugat preşedintele Xi.

Beijingul a investit miliarde de euro în infrastructură în sudul şi estul Europei în ultimii ani. Această politică a fost criticată, printre alţii de Uniunea Europeană, drept o tentativă de extindere a influenţei Chinei şi de divizare a Europei, aminteşte dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…