China refuză acordarea vizei pentru o atletă din India, în vârstă de 101 ani

China refuză acordarea vizei pentru o atletă din India, în vârstă de 101 ani

La 101 ani, atleta Man Kaur a fost nevoită să renunțe la speranța unei noi medalii de aur în cadrul Campionatului asiatic pentru seniori, după ce China a refuzat marți să-i acorde viza pentru a putea participa la competiție, informează AFP.

Sursa foto: financialexpress.com / AP

Man Kaur, câștigătoarea titlului la 100 de metri în categoria centenari în cadrul Campionatul mondial pentru seniori desfășurat în aprilie la Auckland, se antrenează de mult timp pentru a participa la competiția de la Rugao, în estul Chinei.

''Am fost foarte dezamăgită când mi-a fost respinsă viza'', a relatat aceasta pentru AFP. ''Ne-am întors mereu învingători și eram încrezători că vom câștiga și de data aceasta.''

''Nu este însă o tragedie. Voi continua să mă antrenez și sunt nerăbdătoare să particip și la alte evenimente'', a mai spus sportiva.

Kaur, care a început atletismul la vârsta de 93 de ani, trebuia să participe la Rugao la cursele de 100 și de 200 de metri, precum și la competiția de aruncarea greutății și la cea de aruncarea suliței.

''Am călătorit peste tot în lume — Marea Britanie, Statele Unite, Noua Zeelandă — și nicăieri nu ni s-a refuzat viza'', a declarat Gurdev Singh, fiul în vârstă de 79 de ani al sportivei.

''Ce fel de probleme ar putea crea în China două persoane de 101, respectiv 79 de ani?'', a adăugat acesta.

Man Kaur, supranumită ''miracolul de la Chandigarh'', după numele orașului din nordul Indiei de unde provine, este una dintre persoanele nominalizate la prestigioasele premii sportive Laureus, în categoria ''Cea mai bună realizare sportivă a anului''.

În aprilie, a terminat cursa de 100 de metri într-un minut și 14 secunde, cu 64 de secunde mai mult decât recordul mondial al jamaicanului Usain Bolt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”