China se declară gata pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite, în urma alegerii lui Trump

China se declară gata pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite, în urma alegerii lui Trump

China este gata pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite, în urma alegerii lui Donald Trump ca viitor președinte al SUA, a declarat, duminică, ministrul chinez de externe, Wang Yi, transmite Reuters.

"Dorim să îmbunătățim relațiile noastre sub administrația Trump", a spus Wang, printr-un translator, într-o conferință comună de presă cu omologul său turc, la Ankara, unde se află în vizită oficială.

"Suntem gata să îmbunătățim relațiile cu SUA prin înțelegere reciprocă", a precizat oficialul chinez.

Politica externă a președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, se prezintă ca un mare salt în necunoscut, dat fiind că declarațiile din campanie ale miliardarului au fost neclare, brutale și contradictorii, comenta joi AFP.

AFP nota, de asemenea, că în campanie, Donald Trump a acuzat de multe ori China de a fi "inamicul" Americii care îi "fură" locurile de muncă din țară, de manipulare a monedei americane și a amenințat cu un război comercial împotriva celei de-a doua puteri mondiale. În ianuarie, în timpul testului nuclear al Coreii de Nord, el a cerut Beijingului să facă presiune asupra aliatului său comunist. În caz contrar, "am face foarte dificile schimburile comerciale cu China", a avertizat el.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”