China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020 (expert)

China va avea cele mai multe transplanturi de organe din lume în 2020, a declarat joi un expert citat de Xinhua.

În total 2.866 de donări de organe au avut loc în China între ianuarie și iulie 2017, o creștere anuală de 33%, potrivit lui Huang Jiefu, președinte al Comitetului național chinez pentru donarea de organe și transplant (COTDF).

Numai 34 de chinezi au ales să-și doneze organele după moarte din 2010, când China a decis să înființeze un sistem de donare de organe, dar numărul a crescut la 4.080 în 2016, conform sursei citate.

Peste 220.000 de chinezi și-au exprimat dorința de a-și dona organele după moarte, potrivit registrului donatorilor înființat de COTDF în decembrie 2016.

Huang Jiefu a furnizat aceste informații cu două zile înaintea unei conferințe privind donarea de organe și transplant din orașul Kunming, la care vor participa 1.000 de specialiști de la 173 de spitale din întreaga țară calificați pentru chirurgia de transplant.

China a realizat progrese semnificative în cadrul legal pentru transplant de organe în ultimii ani, cu peste 30 de documente oficiale și reglementări emise de Comisia pentru sănătate națională și planificare familială și Societatea Crucii Roșii din China.

De asemenea, a fost consolidată aplicarea legii în domeniul traficului de organe pentru a-i proteja atât pe donatori, cât și pe beneficiari. Între 2007 și 2016, autoritățile chineze au format echipe operative comune pentru a combate traficul de organe, arestând 174 de suspecți.

China a interzis în ianuarie 2015 transplanturile de organe recoltate de la deținuții executați, fără acordul lor. De atunci, donațiile benevole au reprezentat singura sursă de organe pentru transplant, notează Xinhua.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I