China va construi în podișul tibetan o bază de simulare a condițiilor de pe planeta Marte

China va construi în podișul tibetan o bază de simulare a condițiilor de pe planeta Marte

Autoritățile cineze vor construi o bază de simulare a solului și condițiilor meteorologice de pe planeta Marte într-o zonă a podișului tibetan, informează miercuri China Daily citat de EFE.

Baza va fi construită în provincia Qinghai, în partea orientală a podișului tibetan, și va avea atât o utilitate științifică cât și una turistică, notează ziarul.

"Formele geologice, peisajul natural și condițiile climatologice amintesc de cele de pe Marte", a precizat Wang Jingzhai, secretarul adjunct al Partidului Comunist Chinez din prefectura Haixi, unde va fi construită viitoarea bază.

Baza va ocupa o suprafață de 95.000 de kilometri pătrați și va fi împărțită în două sectoare care vor cuprinde o "colonie marțiană" și "o tabără marțiană", în care vor fi prezentate vizitatorilor informații din domeniile spațial, astronomic, geologic, meteorologic și despre noile energii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin