Chinezii au cumpărat producătorul de cristal de lux Baccarat

Chinezii au cumpărat producătorul de cristal de lux Baccarat

Producătorul de cristal de lux Baccarat, înființat în urmă cu 250 de ani în estul Franței, a anunțat vineri că va fi preluat de fondul chinez de investiții Fortune Fountain Capital (FFC), informează AFP.

FFC a semnat o promisiune irevocabilă de achiziție cu fondurile americane Starwood Capital Group și L Catterton pentru a le achiziționa participația lor de aproximativ 88,8% din acțiunile Baccarat, a precizat compania franceză într-un comunicat. Potrivit termenilor acordului Fortune Fountain Capital va plăti 222,70 de euro pentru fiecare acțiune Baccarat, ceea ce evaluează compania la 185 milioane de euro.

"Dacă această tranzacție se va concretiza, va permite Baccarat să își accelereze planurile strategice pe piața internațională, în special în Asia și Orientul Mijlociu", a informat Baccarat, adăugând că FCC a promis că va menține producția și locurile de muncă în orașul francez care a dat numele companiei.

Înființată în anul 1764 printr-un decret al regelui Ludovic al XV-lea, Baccarat este renumit pentru paharele sale de șampanie care costă chiar și 990 de dolari sau candelabre care costă mai multe mii de dolari. Compania este un simbol al luxului francez și are aproximativ 500 de angajați, iar în 2016 a realizat un profit de 2,2 milioane de euro la o cifră de afaceri de 148 de milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...