Chiria apartamentelor în Alba Iulia, de Ziua Naţională, de zeci de ori mai mare decât în restul anului

Chiria apartamentelor în Alba Iulia, de Ziua Naţională, de zeci de ori mai mare decât în restul anului

Locurile de cazare încă disponibile de 1 Decembrie în Alba Iulia şi împrejurimi pot fi închiriate contra unor sume astronomice, un astfel de apartament putând fi rezervat în perioada respectivă, pentru un sejur de două nopţi, la peste 11.000 de lei, adică de aproape 30 de ori mai mult decât la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, un apartament de 60 de metri pătraţi, cu un dormitor şi o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet şi cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din "zona zero", având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfăşura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei. Acelaşi apartament poate fi închiriat, potrivit informaţiilor furnizate de booking, pentru două nopţi la acest sfârşit de săptămâna pentru aproape 400 de lei. Un calcul simplu arată că preţul solicitat pentru weekend-ul de Ziua Naţională este mai mare de 29 de ori decât acum.

Situat în aceeaşi zonă, un alt apartament pentru care se solicită 6.436 de lei de Ziua Naţională poate fi închiriat în mod normal, pentru două nopţi, cu 476 de lei.

În general, de 1 Decembrie, cele câteva garsoniere care mai pot fi încă închiriate în Alba Iulia au preţuri de 4.000-5.500 de lei.

Hotelurile, pensiunile şi motelurile din Alba Iulia şi oraşele învecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind şi achitate sumele cerute.

O excepţie este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfăşura o licitaţie până în 15 noiembrie, cu preţul pornind de la 500 de euro. Banii obţinuţi ar urma să fie viraţi pentru organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădiniţe.

Lângă Alba Iulia mai erau disponibile vineri două camere la cel mai mare complex de golf din ţară, un sejur de două nopţi în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, cu micul dejun şi cina incluse, precum şi cu o serie de alte facilităţi, fiind la un preţ de 3.087 de lei.

Autorităţile din Alba Iulia, un oraş de 65.000 de locuitori, estimează că în minivacanţa de Ziua Naţională, cu precădere în 1 decembrie, vor veni în oraş peste 100.000 de vizitatori. Numărul locurilor din unităţile hoteliere este de aproximativ o mie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…