Chirica (PSD): Cred că partidul este furat de cei care nu iubesc social democraţia

Chirica (PSD): Cred că partidul este furat de cei care nu iubesc social democraţia

Edilul Iaşului, Mihai Chirica, a afirmat, miercuri, că ''se încearcă destructurarea organizaţiilor'' PSD cu rezultate şi a opinat că ''partidul este furat în momentul de faţă de cei care nu iubesc social democraţia''.

"Cred că partidul este furat în momentul de faţă de cei care nu iubesc social democraţia şi se încearcă destructurarea organizaţiilor care au rezultat pentru a face culoar, probabil, altor formaţiuni politice", a spus Chirica, întrebat despre situaţia din partid.

Referitor la convocarea Biroului Permanent Judeţean şi organizarea unui CEx pentru excluderea sa, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a altor membri de partid, edilul a arătat că ''este probabil o presiune pe care o suportă din partea Bucureştiului''.

''În spaţiul public a apărut un singur punct de vedere, cel al secretarului organizaţiei de la nivel naţional, şi probabil că pe această presiune s-au grăbit şi dumnealor. În orice caz, primarii (...) împărtăşesc alte puncte de vedere. (...) Îmi este greu să cred că nu este şi domnul Dragnea implicat aici", a susţinut el.

Primarul Iaşului a admis că există ''o ruptură'' între el şi conducerea judeţeană a partidului, respectiv, preşedintele PSD interimar, Maricel Popa.

"Cu părere de rău, este o fisură, dar nu de neastupat, ca să spun aşa. Cred că se vor găsi puncte comune", a mai spus Chirica.

De asemenea, întrebat despre declaraţiile critice făcute la adresa conducerii partidului şi la decizii ale guvernanţilor, dacă ar proceda altfel, edilul a subliniat că tot ceea ce a ''pronunţat s-a demonstrat a fi adevărat.

"Cu siguranţă nu. De fiecare dată, tot ceea ce am pronunţat s-a demonstrat a fi adevărat. Nu am spus numai noi. Membrii de partid s-au arătat indignaţi de ceea ce s-a petrecut de-a lungul timpului. (...) Desigur, şi cei care nu sunt aici, cei care nu sunt simpatizanţi. Noi am luat un vot masiv. Vorbeam de zeci de mii din Iaşi, sute de mii din judeţ, milioane de voturi din ţară, care depăşesc numărul membrilor de partid, desigur", a explicat Chirica.

Declaraţiile au fost făcute la finalul şedinţei Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, în cadrul căreia membrii au votat împotriva excluderii din partid a primarului Mihai Chirica şi viceprimarului Gabriel Harabagiu. O decizie similară a fost adoptată şi în cazul preşedintelui executiv al Organizaţiei Municipale Iaşi, Sorin Iacoban, dar şi împotriva sancţionării cu avertisment a preşedintelui Organizaţiei Municipale, Paul Corneliu Boişteanu, şi a secretarului executiv al Organizaţiei Municipale, Gabriel Teodorescu.

"Biroul Municipal al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, cu participarea preşedinţilor Organizaţiilor Locale din Municipiul Iaşi şi a consilierilor locali municipali Iaşi întrunit în şedinţa extraordinară de astăzi, 7 februarie 2018, solicită în numele membrilor şi simpatizanţilor de partid respingerea recomandărilor Comisiei de Etică, Integritate şi Arbitraj de la nivelul Organizaţiei Judeţene a PSD, revenirea la un dialog onest si constructiv între toate organizaţiile partidului, precum şi o mai strânsă colaborare între toate organizaţiile PSD Iaşi pentru a duce la bun sfârşit marile proiecte ale municipiului Iaşi şi judeţului Iaşi", se arată în rezoluţia adoptată de membrii organizaţiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel