Chirica, despre Dragnea: Când nu mai eşti credibil încerci să arunci în luptă o presupusă tentativă de omor

Chirica, despre Dragnea: Când nu mai eşti credibil încerci să arunci în luptă o presupusă tentativă de omor

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, prin afirmaţiile că ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat, încearcă ''să se victimizeze'' pentru a distrage atenţia de la problemele reale ale momentului, la fel procedând şi Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Dăcilă.

"Domnul Dragnea de fiecare dată când intră într-un impas, într-o criză de imagine şi într-o criză politică în PSD face întotdeauna la fel. E o reţetă care nu mai poate fi în momentul de faţă stimulatoare pentru nimeni. Face un interviu în care se victimizează. Era să fie omorât acum un an şi patru luni. Poate a călcat pe stradă în afara trecerii de pietoni. Asta e, se poate întâmpla. Trebuie să respecţi şi tu regulile de circulaţie. Toate forţele europene şi-au îndreptat atenţia asupra dumnealui şi îi doresc eliminarea pentru că el munceşte pentru ţară, dar toţi ceilalţi sunt împotriva României, şi tot felul de alte aberaţii de natură paranoică pentru a devia atenţia publică de la lucrurile care contează în momentul de faţă", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Chirica.

El a spus că nu crede că cineva a vrut să-l omoare pe preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Liviu Dragnea, ci este "este o măsură a agoniei finale".

"Sunt două motive: unul - dacă ar fi vrut cu adevărat o făceau. Al doilea motiv, nimeni nu are nevoie de capul lui Dragnea, nici să pui flori în el. N-ai ce să faci cu el. Reţeta este deja cunoscută: faci o convocare de Comitet Executiv Naţional, înainte te faci victimă, mai plângi oleacă pe masa de la prezidiu, iar te ridici în picioare şi spui: 'Nu-i aşa că voi ne iubiţi?', 'Nu-i aşa că voi mă susţineţi?'. Pe de altă parte, este o măsură a agoniei finale. În momentul în care te paşte puşcăria nu mai eşti credibil nici măcar în oraşul sau judeţul pe care l-ai păstorit, nu mai eşti credibil nici măcar în preajma celor mai apropiaţi prieteni, ai reuşit să faci de râs propria ţară şi propriul partid peste tot, din punct de vedere politic nici măcar o cantitate neglijabilă nu mai poţi fi, atunci cu siguranţă încerci să îţi arunci în luptă ultimele resurse ale unei presupuse tentative de omor", a afirmat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a spus că "probleme de natură paranoică" au fost auzite şi la alţi colegi ai lui Liviu Dragnea, cum este cazul lui Darius Vâlcov, care a spus că în 2015 s-a dorit racolarea lui de către KGB.

"Rog procurorul general, pe baza jurământului pe care fostul ministru Vâlcov l-a făcut în faţa poporului român pe Constituţia României, că-i va sluji interesele, de ce nu s-a dus să declare că a fost negociat pentru un serviciu de informaţii străin României? Era obligat să facă asta prin statutul funcţiei pe care o ocupa. De ce a ţinut ascuns lucrul acesta până acum? Cum poate proba că nu a făcut-o, cum poate proba că nu a scos documente din interiorul ministerului şi nu le-a dat 'agenturilor' străine care îi urmăresc de mama focului, şi s-a trezit zilele astea să spună că a fost negociat de KGB. Este o nebunie adusă la nivel extrem. (...) La sfârşitul lunii octombrie se strâng toate dosarele lui Vâlcov. Normal că acum omul visează KGB, CIA, îl urmăreşte Mossad-ul, vrea să îl împuşte ăla de la Athenee Palace, alţii nu ştiu ce vor să îi mai facă", a declarat Mihai Chirica. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...