Chirieac: Declaraţiile preşedintelui - stupefiante; ridică acum un zid între el şi Statul Israel

Chirieac: Declaraţiile preşedintelui - stupefiante; ridică acum un zid între el şi Statul Israel

Analistul Bogdan Chirieac consideră că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la premier sunt ''stupefiante'' şi nu au nicio legătură cu legea, afirmând că şeful statului este ''foarte rău sfătuit în această perioadă''.

"Sunt nişte declaraţii stupefiante. Ele nu au legătură cu legea în România. Dacă preşedintele ar fi putut să-şi demită primul-ministru acest lucru s-ar fi întâmplat şi în cazul domnului Băsescu cu domnul Tăriceanu, în perioada 2005 - 2008, s-ar fi întâmplat şi cu domnul Ponta, după 2012. Cred că de furie preşedintele continuă să facă nişte greşeli inexplicabile. Nu poţi să anunţi public că, practic, demiţi premierul fără să faci de fapt acest lucru, căci legea nu îţi permite. Discursul său e tradus şi e în cancelariile europene în momentul acesta, deşi nu cred că ştiu legea din România, că nu au cum să o ştie la nivelul acesta. (...) Declaraţii fără urmări în acest moment, în plus, ridică un zid acum între domnia sa şi Statul Israel, că până la urmă despre ce a fost vorba? Despre intenţia României de a urma Statele Unite în mutarea ambasadei. Cred că preşedintele este foarte rău sfătuit în această perioadă", a declarat vineri pentru AGERPRES Bogdan Chirieac.

În opinia acestuia, declaraţiile preşedintelui sunt în nota electorală.

"Este un calcul electoral care se adresează cui în acest moment? USR-ului ? De ce spun că USR, nu că nu este un partid perfect respectabil, ci este un partid un pic altfel, adică unii parlamentari fac demonstraţii în interiorul Parlamentului, uitând că sunt parlamentari şi că nu sunt în faţa Parlamentului, unde se demonstrează în stradă, că aşa e în democraţie. Deci te duci în această zonă de 5 - 7 - 8%? Până la urmă şi liberalii, liberalii au fost la guvernare, cunosc regulile jocului democratic şi parlamentar (...). Cui te adresezi cu un astfel de discurs? Jocul electoral, sigur că totul e în cheie electorală, practic de ieri a început campania electorală pentru prezidenţiale şi ea se anunţă extrem de dură în acest moment şi de murdară, mai dură decât campania electorală din 2009, când existau suspiciuni că preşedintele Băsescu sau oamenii săi ar fi fraudat alegerile. Acum nu ştiu dacă e vorba despre fraudă, dar e vorba de multe lovituri sub centură. Dacă aşa un an şi jumătate vom avea campanie electorală, vă asigur că nu o să fie bine pentru Româna, în principal", a menţionat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă , susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru. "Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...