Chișinăul riscă să rămână fără apă. Gavrilița: Municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor

Chișinăul riscă să rămână fără apă. Gavrilița: Municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor

Natalia Gavrilița anunță că va solicita autorităților competente să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de Apă Canal, o societate din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău, care are datorii mari la distribuitorul de energie electrică.

Chișinăul riscă să rămână fără apă din cauza datoriilor la energie. FOTO: Arhivă

,,Am aflat cu îngrijorare că există riscul să fie deconectată furnizarea apei către consumatorii din capitală. Voi solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chişinău şi cauzele formării datoriilor. Municipalitatea trebuie să îşi asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la aceste probleme şi nu să caute pe seama cui să pună propriile eşecuri”, a scris șefa Cabinetului de miniștri pe pagina sa de Facebook.

Natalia Gavrilița și-a făcut publică decizia, joi, la câteva ore după ce primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că locuitorii urbei ar putea să rămână fără apă la robinete pentru că mai multe puncte de consum ale S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” riscă să fie deconectate de la lumină de distribuitorul de energie din cauza datoriilor.

,,Atașez lista adreselor de la obiectivele care vor fi deconectate de la energia electrică de către Compania „Premier Energyˮ.În ultimele săptămâni au fost deconectate 8 puncte de importanță pentru întreprindere. Astăzi urmează să fie deconectate altele. Deși este ilegal să se acționeze în așa mod, când pot fi găsite soluții și pentru a nu se purcede la astfel de acțiuni.Sunt lucruri strategice și vitale pentru oameni. Municipalitatea și întreprinderile mereu și-au onorat obligațiunile, de ce ar fi nevoie de așa mare presiune când am informat la toate nivelele că situația se poate agrava.Demersurile sunt transmise în continuare către toate instituțiile internaționale”, a comunicat edilul.

Primarul susținut de Kremlin dă vina pe guvernarea PAS

Iar în spatele acestor acțiuni ar sta guvernarea PAS, spune Ion Ceban, primarul care a fondat recent un partid, formațiune politică care, potrivit SUA, ar avea sprijinul Kremlinului.

,,Așa cum spuneam, continuă presiunea asupra Primăriei Chișinău și ”Apă-Canal Chișinău”.Scopul guvernării este să lase Chișinăul fără apă, să întoarcă mirosul neplăcut în capitală, să facă de vină în toate Primăria și să falimenteze ”Apă-Canal”.Orice acțiune întreprinsă de Primărie de redresare a situației a fost condamnată de guvernarea PAS, iar consilierii PAS au atacat la Procuratură deciziile primăriei care puteau fi o soluție.Intimidarea cu organele de drept continuă săptămânal pe diverse subiecte”, a precizat acesta.

S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” are datorii de milioane

Între timp, distribuitorul de energie, Premier Energy, care a planificat pentru data de 26 ianuarie mai multe deconectări, a anunțat că le-a amânat până la 1 februarie, iar instalațiile de alimentare cu energie electrică ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”, care au rămas fără lumină pe parcursul zilei de joi, vor fi conectate din nou în timpul apropiat.

Distribuitorul mai informează că ,,datoria totală a S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” a ajuns deja la 73, 2 milioane de lei, din care 44,7 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat”, au anunțat reprezentanții companiei prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...