Christoph Daum - Nu depinde de mine dacă voi rămâne, nimeni nu e vinovat de ratarea calificării

Christoph Daum - Nu depinde de mine dacă voi rămâne, nimeni nu e vinovat de ratarea calificării

Selecționerul echipei naționale, Christoph Daum (63 de ani), a declarat, luni seara, după înfrângerea cu scorul de 1-0 suferită în meciul din deplasare cu Muntenegru care a dus la ratarea calificării primei reprezentative la Cupa Mondială din 2018, că nu depinde de el dacă va rămâne la conducerea României, precizând că nimeni nu e vinovat de eșecul din această campanie.

"Nu depinde de mine dacă voi rămâne sau nu. Nu iau eu decizia asta. Contractul meu, după cum se știe, spune că se termină automat la finalul campaniei dacă nu obținem calificarea la Cupa Mondială. Mă voi gândi la acest lucru, voi discuta cu administrația federației și cu președintele Burleanu. Vom lua o decizie care să fie cea mai bună pentru viitorul fotbalului românesc. Dacă îmi voi da demisia? Este o întrebare de presă care mi se pune de 8-9 luni. Nu am răspunsul în buzunar. Trebuie să mă gândesc. Nu vreau să dau un răspuns influențat de emoții. Nimeni nu e vinovat de ratarea acestei calificări. Trebuie să învățăm din această campanie, să încercăm să devenim mai puternici, nu să distrugem ceva sau să dăm vina pe cineva. Repet, voi discuta cu conducerea federației și vom lua o decizie împreună. Dacă voi simți că pentru România va fi mai bine fără mine, voi pleca", a spus Daum la postul TVR 1.

Acesta a menționat că Muntenegru a câștigat pe merit partida de luni seara, precizând în același timp că este foarte supărat că nu a putut oferi României o calificare. "Până la urmă fotbalul se joacă pe goluri. Iar adversarii noștri au marcat un gol fantastic și meritau să câștige astăzi. Împărtășesc dezamăgirea fanilor români. Sunt foarte supărat că nu am putut oferi o calificare României. Am fost atacat în mod incredibil din multe părți, dar a fost o plăcere să muncesc pentru echipa națională a României. Acum sunt puțin dezamăgit de multe lucruri, trebuie să mă calmez".

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției. România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

În ultima perioadă tot mai mulți oameni de fotbal au solicitat schimbarea din funcție a germanului Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României. De asemenea, spectatorii prezenți, vineri seara, pe Arena Națională, la meciul cu Armenia, i-au cerut demisia selecționerului Christoph Daum, atât la scorul de 0-0, cât și după marcarea golului victoriei României în prelungiri de către Alexandru Maxim.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…