CIA îi îndeamnă pe ruși să furnizeze informații despre țara lor VIDEO

CIA îi îndeamnă pe ruși să furnizeze informații despre țara lor VIDEO

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA) îi îndeamnă pe ruşii nemulțumiți de regimul Putin să-i ofere informaţii despre ţara lor, relatează AFP.

FOTO Shutterstock

Într-un filmuleț postat pe Telegram, principalul serviciu de informaţii externe al Statelor Unite arată un funcţionar rus, pe soţia acestuia în casa lor cu un copil, care aparent au o viaţă dificilă şi se întreabă dacă aceasta corespunde visurilor lor.

CIA sugerează că ruşii pot acţiona pentru a îmbunătăţi lucrurile, bunăoară furnizând informaţii şi rămânând în acelaşi timp patrioţi. CIA arată totodată cum se poate proceda, utilizând browserul Tor pentru a accesa „dark web şi instrumente de criptare a comunicării.

„CIA vrea să cunoască adevărul despre Rusia şi căutăm persoane de încredere care pot să ne spună acest adevăr. Informaţiile voastre pot fi mult mai preţioase decât aţi crede”, dă asigurări CIA.

CIA precizează că speră să intre în contact cu persoane din domeniile serviciilor de informaţii, diplomaţiei, ştiinţei şi tehnologiei şi din alte domenii şi că este interesată de toate tipurile de informaţii, inclusiv politice şi economice, notează AFP, potrivit Agerpres.

CIA a utilizat deja alte reţele de social media pentru a ajunge la publicul rus, dar de-acum se concentrează asupra reţelei de mesagerie Telegram, întrucât este principalul mijloc de informare folosit în Rusia, a declarat pentru AFP un responsabil al agenției americane.

Arătând modalităţi simple de scurgere a informaţiilor pe „dark web”, CIA speră că îi va convinge pe cei ezitanţi să ia atitudine.

„Obiectivul nostru este de a le oferi un mijloc cât mai sigur pentru a ne contacta”, a declarat responsabilul citat sub rezerva anonimatului.

Statele Unite nu încearcă să provoace o insurecţie sau o schimbare de regim la Moscova, dar speră că unii dintre ruşi vor vedea în aceasta o modalitate de a-şi ajuta ţara să meargă înainte, a spus responsabilul din CIA citat de AFP.

Potrivit acestuia, campanii similare pe alte reţele de socializare, dintre care majoritatea sunt acum blocate în Rusia, au dat rezultate anterior.

„Contactaţi-ne! Poate că oamenii din jurul vostru nu vor adevărul. Noi îl vrem!”, insistă CIA.

După declanşarea invaziei din Ucraina, la 24 februarie 2022, regimul Putin a înăsprit pedepsele pentru criticii la adresa sa. Codul Penal al Federației Ruse prevede de-acum pedepse mai grele pentru delictul de înaltă trădare, inclusiv până la închisoare pe viaţă, transmite Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...