CIA l-a decorat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite

CIA l-a decorat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) i-a decernat o medalie prințului moștenitor al Arabiei Saudite, a anunțat duminică agenția de presă oficială SPA, preluată de France Presse.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute la Riad, în timpul primului său turneu în străinătate, noul șef al CIA, Mike Pompeo, l-a decorat pe prințul Mohammed ben Nayef cu Medalia George Tenet — numele directorului CIA din 1996 până în 2004 — ca o recunoaștere a "muncii excelente în domeniul informațiilor și a luptei împotriva terorismului".

Prințul Mohammed, în vârstă de 57 de ani, este ministru de interne din 2012, iar anterior, ca viceministru, a condus lupta împotriva Al-Qaida, după o serie de atacuri comise de această organizație teroristă în Arabia Saudită între 2003 și 2007. În 2009, moștenitorul tronului a scăpat cu răni ușoare în urma unui atentat sinucigaș.

Potrivit SPA, prințul l-a asigurat pe Pompeo că între Riad și Washington nu va interveni niciun obstacol după instalarea la Casa Albă a președintelui Donald Trump. Relațiile între Arabia Saudită și SUA s-au răcit în timpul mandatelor președintelui Barack Obama, căruia saudiții i-au reproșat prudența în Siria și politica apreciată ca favorabilă Iranului, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...