CIA recrutează spioni printre rușii nemulțumiți de război

CIA recrutează spioni printre rușii nemulțumiți de război

CIA caută ruși nemulțumiți de război pentru a-i face pe agenții săi, declarat David Marlow, directorul adjunct pentru operațiuni al CIA, pentru The Wall Street Journal.,

Foto Shutterstock

Putin se afla în cea mai bună poziție cu o zi înainte de invazie, când încă mai avea posibilitatea de a constrânge Ucraina, de a influența NATO și de a demonstra că Rusia este o putere puternică. El a irosit toate aceste oportunități. Căutăm peste tot în lume ruși care sunt la fel de dezgustați de acest lucru ca și noi. Pentru că suntem deschiși la cooperare ”, a declarat oficialul CIA.

Marlow crede că războiul din Ucraina a fost adevăratul eșec al lui Vladimir Putin și a deschis posibilitatea ca CIA să recruteze ruși nemulțumiți. Potrivit acestuia, președintele rus a irosit oportunități de a influența NATO și Ucraina.

De asemenea, mai mulți foști oficiali de rang înalt ai CIA au susținut că nemulțumirea rușilor față de război este momentul ideal pentru recrutarea agenților în rândul militarilor sau oamenilor de afaceri.

Marlow a fost numit adjunc al lui William Burns în 2021. Agentul vorbește arabă, a condus de mai multe ori filiale ale CIA în străinătate, inclusiv în Orientul Mijlociu.

Remarcile sale fac ecou afirmațiilor recente ale foștilor ofițeri superiori ai CIA, potrivit cărora nemulțumirea multor ruși față de invazia din februarie a Ucrainei creează un teren fertil pentru recrutarea agenților printre ofițerii nemulțumiți, oligarhi ale căror averi au fost afectate de sancțiuni, oameni de afaceri și alții.

De câteva luni se desfășoară un război de spionaj intensificat în și în jurul Europei , paralel cu campaniile militare din Ucraina. Guvernele europene au expulzat sute de diplomați ruși suspectați de spionaj și au arestat cel puțin doi agenți ai Rusiei care se dădeau cetățeni străini, fără legătură cu Rusia. La Moscova și în alte orașe rusești, Kremlinul a ordonat reducerea prezenței diplomatice a SUA, ceea ce a limitat semnificativ oportunitățile de spionaj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /