Cică asta e MARTOR PROTEJAT al DNA!

Cică asta e MARTOR PROTEJAT al DNA!

Procuroarea DNA Florentina Mirică este acuzată printr-o plângere adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție că ar fi cerut minimum trei mii de euro lunar și alte facilități de lux pentru Alina Ileana Răducan, fosta avocată a lui Dinel Staicu, condamnată la închisoare cu executare în primă fază pentru fapte de corupție, devenită apoi martor protejat, dezvăluie siteul  vocea.biz .

Plângerea penală a fost formulată de fostul șef al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (ONPM)  Adrian Bărăscu, judecat în prezent pentru fapte de corupție, în care acesta reclamă o serie de nereguli și abuzuri pretins comise de magistratul care l-a anchetat, Florentina Mirică.

În plângerea adresată unității de parchet Bărăscu notează că ar fi existat o tensiune profesională între el și magistrat după ce el ar fi refuzat în mai multe rânduri să ia sub protecție, în termenii și condițiile cerute de către procurorul DNA Florentina Mirică, mai mulți martori din dosarele DNA.

Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru Vocea.biz că martora Angela Stoica este nimeni alta decât fosta avocată a lui Dinel Staicu, Alina Răducan. Alexandru Stoica, spun aceleași surse, este soțul acesteia. Martora va fi audiată, în data de 13 decembrie, în procesul fostului șef al ONPM, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și alte fapte asimilate corupției.

Avocata Alina Răducan a fost trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupție în legătură cu modul în care a ajutat la remiterea unor sume de bani unui grefier de la Tribunalul București ce trebuia să dirijeze dosarul lui Dinel Staicu, fost șef al SIF Oltenia și patron al Universității Craiova, la un complet de judecată care trebuia să ia o decizie favorabilă acestuia. În acest dosar, Răducan a fost condamnată de Curtea de Apel București la cinci ani și jumătate de închisoare iar cazul se află în faza redactării deciziei de condamnare, care nu este însă definitivă.

Anterior, Alina Ileana Răducan a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT de la Craiova iar apărătoarea lui Dinel Staicu a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la 4 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, în noiembrie 2015, la doi ani și 5 luni de închisoare cu suspendare. Avocata a fost acuzată de anchetatorii de la crimă organizată că a ajutat activ o rețea care se ocupa cu accesarea ilegală a unor împrumuturi la o bancă.

În prezent, avocata suspendată este fotomodel și face furori în rețelele de socializare unde pozează în ținute sexy sub numele Alina Tenovic. 


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka