Cică Dăncilă scrie și la DNA! Burci, dosar! Borza, audiat!

Cică Dăncilă scrie și la DNA! Burci, dosar! Borza, audiat!

Pe Viorica Dăncilă a lovit-o talentul scriitoricesc brusc, pe 14 octombrie 2020, pe la ora 13. Totul după o dimineață mai mult decât încărcată emoțional. Și sub presiunea nebună a ”breaking news”-urilor care anunțau isteric descinderea procurorilor în biroul lui Cristinel Dăncilă.

Viorica Dăncilă și-a descoperit talentul după ce i s-a arătat ”pisica” soțului Cristinel

Și cu toate că polițiștii argeșeni au apucat să confirme perchezițiile, după ”telefonul de la ora 13” fostul premier a putut ieși totuși public și să dezmintă informația. Iar din acel moment ancheta care îl viza pe soțul Vioricăi Dăncilă a înghețat brusc, de parcă nici nu ar fi existat. În schimb, femeia care a asigurat victoria fără emoții a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale pare a plăti și astăzi ”prețul corect”… Nume tot mai grele din rândurile ”băieților deștepți” care au consiliat-o pe Viorica Dăncilă începând să simtă de acum pe propria piele efectele ”condeiului” acesteia. Dar nu al cărții care urmează să apară și oficial, ci al manuscrisului intrat, cel puțin deocamdată, doar în posesia procurorilor anticorupție…

Disjuns din Dragnea

Pe 14 ianuarie, Direcția Națională Anticorupție anunța începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, pentru trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Burci, lăsat pentru ”next level” al dosarului ”Dragnea – Trump”

Iar în dosarul vizitei pe care fostul ”el lider maximo” al PSD a făcut-o în SUA în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la Casa Albă a mai fost trimis în judecată și fostul consilier al României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, sursele noastre susțin că la DNA s-a luat decizia disjungerii unui alt dosar. Unul în care s-ar regăsi și o altă filieră pe care Dragnea a pedalat pentru a da mâna cu Trump. Și care l-ar viza, fie și ”în adormire”, pe Cristian Burci. Omul care ajunsese să fie recunoscut de ceilalți lideri pesediști și chiar de inițiații sistemului drept cel mai influent ”consilier” din umbră al Vioricăi Dăncilă…

„Lotul Borza”

Iar mutarea procurorilor anticorupție a survenit cu doar câteva zile înainte ca un alt consilier al fostului premier Dăncilă, de această dată și oficial, să ia din nou calea DNA. Cu toate că se părea că Remus Borza putea răsufla ușurat după condamnarea cu suspendare din dosarul Hidroelectrica.

Remus Borza a luat din nou calea DNA

Numai că, ghinion, uite că și de această dată Remus Borza a fost chemat la DNA tot pentru niște contracte legate de compania Hidroelectrica. Dar o altă pistă urmată de procurori fiind, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ”suveica” numirilor pe funcții de conducere a diverși directori. Astfel că este dat ca și inevitabil un nou ”val” de audieri, pe lista scurtă a procurorilor aflându-se numele lui Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Radu Silaghi.

Valeriu Stoica – Bogdan Buzăianu –ANDRIX

”Freamătă” DNA-ul de verificările privind atât numirile de la Hidroelectrica și Hidroserv, cât și contractele de furnizare și mentenanță. Mai ales după ce în ecuație a apărut și numele fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica. Cel care, după ce a ”rezolvat” bancruta frauduloasă a devenit cel mai căutat avocat al sistemului.

Chiar nu le-o păsa lui Valeriu Stoica și Bogdan Buzăianu de ancheta Porțile de Fier…?

Astfel că nu surprinde că unul dintre directorii economici a reușit să revină spectaculos în instanță, în procesul în care pe fond îl pierduse în privința renumirii pe funcție. Dar de-abia după ce apărătorul său legal a devenit tocmai Valeriu Stoica. Cel căruia probabil nu îi mai pasă de vechea anchetă deja prescrisă privind girarea de către Ovidiu Agliceru a contractului de retehnologizare pentru Porțile de Fier 1 cu firma ANDRIX. La fel ca și Bogdan Buzăianu, de altfel. Numai că, ghinion, uite că mereu surprinzătoarea DNA s-a apucat de dezgropat ”scheleții” Hidroelectrica tocmai când nimeni nu se mai aștepta ca procurorii anticorupție să ancheteze contra vântului…

SURSA: Cătălin Tache/National.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani