Cică e în trend/De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

Cică e în trend/De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

Cafeaua este extrem de populară, deoarece este o băutură versatilă, care poate fi consumată în mai multe combinaţii. Laptele, zahărul sau mierea sunt doar o parte din ingredientele care dau gust acestei băuturi, dar ştiai că există mulţi oameni cărora le place să adauge sare în cafea?

Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend actual. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte dingustul amar al cafelei şi îi oferă o aromă specială.

Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele de pe care le mâncă, declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul.

Citeşte aici cum schimbă sarea gustul cafelei şi care e cantitatea ideală de pus în această băutură.


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene