Cică e în trend/De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

Cică e în trend/De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

Cafeaua este extrem de populară, deoarece este o băutură versatilă, care poate fi consumată în mai multe combinaţii. Laptele, zahărul sau mierea sunt doar o parte din ingredientele care dau gust acestei băuturi, dar ştiai că există mulţi oameni cărora le place să adauge sare în cafea?

Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend actual. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte dingustul amar al cafelei şi îi oferă o aromă specială.

Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele de pe care le mâncă, declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul.

Citeşte aici cum schimbă sarea gustul cafelei şi care e cantitatea ideală de pus în această băutură.


populare
astăzi

1 Mini-autostrada Clujului, pregătită de inaugurare. Imagini de pe șantierul primului drum expres din nord-vestul României

2 BREAKING „De ce să sufere toată România din cauza celor 1.000 de șmecheri?” / Iancu Guda a publicat lista cu cei mai mari 1000 de datornici la stat

3 Surprinzătoarea postare a Ambasadei SUA la București...

4 România, Ciolacu, decembrie / „Goluri temporare de casă consecutive în Trezorerie”

5 VIDEO Priviți, accidentul cu șase mașini de pe Autostrada Soarelui, filmat de camera de la bordul unui vehicul