Cică judecătorii dau în diaree instantaneu la vestea că se desființează Secția Specială! Dezvăluirile incredibile ale unui jurnalist

Cică judecătorii dau în diaree instantaneu la vestea că se desființează Secția Specială! Dezvăluirile incredibile ale unui jurnalist

Cică judecătorii dau în diaree instantaneu la vestea că se desființează Secția Specială! Dezvăluirile incredibile ale jurnalistului Alex Costache. Reacțiile Adrianei Stoicescu și ale pesedistei Dana Gîrbovan confirmă spusele jurnalistului.

Ce a scris Alex Costache pe contul său de Facebook:

„Cacealmaua desființării SIIJ.

Guvernul își propune să desființeze Secția Specială, un monstru ridicol și ineficient, care nu a reușit să producă decât ilaritate.

De exemplu, a acuzat-o pe Kovesi că a primit mită de la Ghiță contravaloarea aducerii/extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, cel care, alături de SOV, i-a furat pe români.

Vorba unui comentator pe net, “ce n-aș fi dat să ia și Dragnea mită și cu banii astfel obținuți să facă o autostradă”.

Comentatorul a surprins excelent stupiditatea “acuzației” SIIJ. Păi asta face un om cu banii primiți mită? Extrădează infractori din Indonezia?!????

Revenind. In zonele rarefiate se știa de ceva vreme că SIIJ va fi desființată. E o chestiune de timp. Dacă nu o face noua guvernare, o va face CJUE.

Esențial este ce va fi după. Or din câte știu, decizia politică e ca Secția specială să fie “desființată” și făcută serviciu sau birou în cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curți.

Or asta este o cacealma. SIIJ nu va fi astfel desființată, ci i se va da alt nume și va fi camuflată bine, undeva în măruntaiele Ministerului Public.

Tot va fi mai bine față de ce e acum. Cu ocazia restructurării, actualii procurori SIIJ ar putea fi trimiși de unde au venit, unii cu un șut în fund ca să aștepte pe ghimpi momentul răspunderii de care vor trebui să dea socoteală. Cei care vor rămâne nu vor mai fi de capul lor, ci vor răspunde ierarhic în fața șefului SUPC, care le va putea infirma actele dacă fac prostii.

But wait!....Asta e prea puțin! Răul rămâne, repet, camuflat!

SIIJ devenit serviciu sau birou în cadrul PÎCCJ va putea trage la răspundere magistrații pentru toate felurile de infracțiuni, și corupție, și abuzuri, și conducere sub influența alcoolului, și accidente, și mai știu eu ce.

În plus, așa cum bine a arătat fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, SIIJ, că va fi secție, că va fi serviciu sau birou, are o competență diabolică care i-ar putea rămâne. Orice dosar dacă implică și un magistrat trebuie anchetat de SIIJ. Practic, asta înseamna că poate investiga pe oricine prin simplul fapt că un reclamant a formulat o plângere împotriva cuiva și a făcut referire și la implicarea (reală, nereală urmează să se stabilească) a unui magistrat.

Or soluția corectă nu este “desființarea” SIIJ, camuflarea ei în cadrul SUPC și păstrarea competenței de a ancheta magistrații indiferent de faptele imputate.

Nu, soluția corectă este desființarea SIIJ pe bune și revenirea la formula inițială. Adică, magistrații care comit accidente sau conduc beți să fie anchetați de SUPC, cei care se fac frate cu interlopii să fie anchetați de DIICOT, iar cei care iau șpagă să fie luați de DNA, ca orice corupți!

Ei bine, exact asta nu vor magistrații, mai ales judecătorii! Le e o frică teribilă de DNA pentru că acum unii dintre ei iau șpăgi ca pe vremuri, pe holuri, știind că nu are cine să îi prindă.

Prin urmare, fără pensii speciale și fără favoritisme de genul corupții să fie anchetați de DNA, dar magistrații corupți nu!

#dnasăvinăsăvăia!”

Președinta Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a făcut criză la vestea că SIIJ se desființează:

Pesedista Dana Gîrbovan a făcut clăbuci de furie la anunțul declanșării desființării Secției Speciale:


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”