Ciclism - Turul Italiei: Ganna a câştigat etapa a 14-a, Almeida şi-a consolidat poziţia de lider la general

Ciclism - Turul Italiei: Ganna a câştigat etapa a 14-a, Almeida şi-a consolidat poziţia de lider la general

Italianul Filippo Ganna (Ineos) a câştigat sâmbătă etapa a 14-a a Turului Italiei, un contratimp individual de 34,1 km, între Conegliano şi Valdobbiadene, în timp ce portughezul Joao Almeida (Deceunick-Quick Step) şi-a consolidat poziţia de lider la general, transmite AFP.

Cronometrat în 42 min 40 sec, Filippo Ganna a fost urmat pe podium de australianul Rohan Dennis, tot de la Ineos, la 26 sec, şi tânărul american Brandon McNulty, 22 de ani, de la UAE Team Emirates, la 1 min 09 sec.

Sosit al şaselea în această etapă, Joao Almeida, care este în posesia tricoului roz după etapa a 3-a, conduce cu timpul total de 54 h 28 min 09 sec, mărindu-şi cu 16 secunde avansul faţă de al doilea clasat la general, olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), de care-l despart acum 56 de secunde. Al treilea este spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), la 2 min 11 sec.

Ganna, 24 de ani, a câştigat deja contratimpul inaugural şi etapa a 5-a din Giro. Campion mondial la contratimp în septembrie, piemontezul are şase victorii în acest sezon.

Duminică, Il Giro va reveni la altitudine cu etapa a 15-a, Base Aerea Rivolto - Piancavallo (185 km).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...