Ciclism - Turul Italiei: Nibali și-a asigurat tricoul roz

Ciclism - Turul Italiei: Nibali și-a asigurat tricoul roz

Ciclistul italian Vincenzo Nibali (Astana) și-a asigurat tricoul roz de lider al Turului Italiei, sâmbătă, la Sant'Anna di Vinadio, după a 20-a și penultima etapă, 134 km de munte înalt, cu startul la Guillestre (Franța), etapă câștigată de estonianul Rein Taaramae (Katiușa).

Nibali l-a detronat pe columbianul Esteban Chaves (Orica) în această ultimă etapă de munte, pentru 52 de secunde. Sicilianul, câștigător al Giro 2013, l-a distanțat pe columbian cu 15 km înainte de sosire.

Spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), care a terminat la circa zece secunde de Nibali, a urcat pe ultima treaptă a podiumului în dauna olandezului Steven Kruijswijk (LottoNL).

Înregistrat în 4h22:43/100, Taaramae l-a devansat cu 52 de secunde pe columbianul Darwin Atapuma (BMC).

Taaramae, 29 de ani, a câștigat prima oară în cariera sa o etapă din Giro, a doua zi după căzătura suferită de șeful echipei sale, rusul Ilnur Zakarin. Estonianul are și un succes de etapă în La Vuelta.

Nibali, 31 de ani, este al optulea rutier care poartă tricoul roz după startul de la Apeldoorn (Olanda), un record în ultimii treizeci de ani.

Duminică, ultima etapă, fără nicio dificultate de relief, leagă Cuneo de Torino (163 km) cu un circuit final care va trebui parcurs de opt ori.

În clasamentul general, Nibali conduce cu timpul de 82h44:31, urmat de Chaves, la 52 sec, Valverde, 1min 17 sec, Kruijswijk 1 min 50 sec etc.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia