Ciclism: Australianul Michael Matthews câștigă etapa a 16-a în Turul Franței, Froome rămâne lider

Ciclism: Australianul Michael Matthews câștigă etapa a 16-a în Turul Franței, Froome rămâne lider

Australianul Michael Matthews (Sunweb) a câștigat etapa a 16-a a Turului ciclist al Franței, după examinarea fotofinișului de la sprint, marți, la Romans-sur-Isere, în fața norvegianului Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general.

Matthews, înregistrat pe distanța de 165 km în 3h38min15sec, între Le Puy-en-Velay — Romans-sur-Isere, a fost urmat în același timp de norvegianul Boasson Hagen, de germanul John Degenkolb (Trek) și de campionul olimpic, belgianul Greg Van Avermaet (BMC).

În clasamentul general primul loc este ocupat în continuare de Chris Froome, urmat la 18 secunde de italianul Fabio Aru (Astana), la 23 secunde de francezul Romain Bardet (AG2R), la 29 secunde de columbianul Rigoberto Uran (Cannondale) și la 1min17sec de spaniolul Mikel Landa (Sky). Columbianul Nairo Quintana (Movistar) se află pe locul 10, la 6min16sec.

Miercuri este programată etapa a 17-a, La Mure — Serre-Chevalier (183 km), când vor fi atacate două vârfuri din Alpi, Croix-de-Fer (2.067 m) și Galibier (2.642 m), două cățărări de categorie specială.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut