Ciclism: Britanicul Simon Yates (Mitchelton), învingător în etapa a 15-a a Turului Franţei; Alaphilippe, lider la general

Ciclism: Britanicul Simon Yates (Mitchelton), învingător în etapa a 15-a a Turului Franţei; Alaphilippe, lider la general

Ciclistul britanic Simon Yates (Mitchelton) a câştigat, duminică, cea de-a 15-a etapă a Turului Franţei, a doua la actuala ediţie a ''Marii Bucle'', în timp ce francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck) şi-a păstrat tricoul galben al liderului la general.

După 185 de km, parcurşi între Limoux şi Prat d'Albis, Simon Yates, deja învingător în etapa a 12-a, joi, a fost cronometrat cu timpul de 4h 47 min. 04 sec. (medie orară: 38,7 km).

El a fost urmat la 33 secunde de francezul Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) şi de spaniolul Mikel Landa (Movistar), în timp ce Alaphilippe s-a clasat pe 11, la 1 min. 49 sec. de învingător.

În clasamentul general provizoriu, lider este în continuare Julien Alaphilippe, urmat la 1 min. 35 sec. de britanicul Geraint Thomas (Ineos) şi la 1 min. 47 sec. de olandezul Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma).

Caravana Turului ciclist al Franţei 2019 are zi de pauză, luni, la Nîmes.

Competiţia se reia marţi cu etapa a 16-a: Nîmes - Nîmes (177 km). AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”