Ciclism: Christopher Froome a părăsit discret spitalul din Saint-Etienne

Ciclism: Christopher Froome a părăsit discret spitalul din Saint-Etienne

Ciclistul britanic Chris Froome, victima unei căzături grave în cursul recunoaşterii traseului etapei a 4-a a cursei Criterium du Dauphine, săptămâna trecută la Roanne (Franţa), a părăsit joi, în cea mai mare discreţie, spitalul din Saint-Etienne unde se afla internat din 12 iunie, informează AFP.

"Profit de sejurul meu la spitalul din Saint-Etienne pentru a le mulţumi medicilor şi infirmierelor pentru excelenta îngrijire pe care mi-au acordat-o. A fost o săptămână grea, dar voi aţi făcut-o cât de confortabil posibil", a scris Froome pe contul său de Twitter.

"Este doar prima etapă dintr-o lungă recuperare. Din păcate, însă, nu pot să mă întorc acasă, dar cel puţin copiii mei mă vor putea vizita" a mai spus Froome, care a fost transferat la un centru de recuperare rapidă adaptat sportivilor de înalt nivel, unde se va afla sub supravegherea doctorului Remi Philippot, coordonatorul echipei de chirurgi care l-a operat pe campion.

Chris Froome a fost operat de multiple fracturi, la femur, la cotul drept şi la coaste.

Froome, care a împlinit recent 34 de ani, va rata astfel ediţia din acest an a Turului Franţei, cea mai importantă cursă pe etape din lume, programată luna viitoare.AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 De citit. De gândit...