Ciclism: Contador, victorie cu panaș în etapa a 20-a, Fromme, virtual câștigător al Turului Spaniei

Ciclism: Contador, victorie cu panaș în etapa a 20-a, Fromme, virtual câștigător al Turului Spaniei

Spaniolul Alberto Contador (Trek), în curând retras din activitate, a obținut o victorie cu panaș, sâmbătă, pe vârful Angliru, în etapa a 20-a a Turului ciclist al Spaniei, unde britanicul Chris Froome (Sky) și-a asigurat practic câștigarea, duminică, a primului titlu în această cursă, reușind astfel o dublă Turul Franței-Vuelta care nu a mai fost realizată din 1978.

 Contador (34 ani) a câștigat en solitaire această a 20-a etapă, între Corvera de Asturias și vârful Angliru, fiind cronometrat pe distanța de 117,5 km în 3h31min33sec, fiind urmat de Wout Poels (Sky) și Chris Froome (Sky), la 16 secunde.

În clasamentul general individual, Froome este urmat la 2min15sec de italianul Vincezo Nibali (Bahrain), de rusul Ilnur Zakarin (Katiușa), la 2min51sec, și de Alberto Contador, la 3min11 sec.

Duminică este programată ultima etapă, Arroyomolinos — Madrid (117,6 km).

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rareș Bogdan / Gazul care se extrage de la Black Sea Oil & Gas, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei a…