Ciclism: Contador, victorie cu panaș în etapa a 20-a, Fromme, virtual câștigător al Turului Spaniei

Ciclism: Contador, victorie cu panaș în etapa a 20-a, Fromme, virtual câștigător al Turului Spaniei

Spaniolul Alberto Contador (Trek), în curând retras din activitate, a obținut o victorie cu panaș, sâmbătă, pe vârful Angliru, în etapa a 20-a a Turului ciclist al Spaniei, unde britanicul Chris Froome (Sky) și-a asigurat practic câștigarea, duminică, a primului titlu în această cursă, reușind astfel o dublă Turul Franței-Vuelta care nu a mai fost realizată din 1978.

 Contador (34 ani) a câștigat en solitaire această a 20-a etapă, între Corvera de Asturias și vârful Angliru, fiind cronometrat pe distanța de 117,5 km în 3h31min33sec, fiind urmat de Wout Poels (Sky) și Chris Froome (Sky), la 16 secunde.

În clasamentul general individual, Froome este urmat la 2min15sec de italianul Vincezo Nibali (Bahrain), de rusul Ilnur Zakarin (Katiușa), la 2min51sec, și de Alberto Contador, la 3min11 sec.

Duminică este programată ultima etapă, Arroyomolinos — Madrid (117,6 km).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…