Ciclism: Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după operaţie

Ciclism: Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după operaţie

Ciclistul columbian Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după ce a fost operat în urma unei căzături grave în care a suferit mai multe fracturi şi un traumatism toracic, a indicat miercuri clinica universitară din Sabana, suburbie a capitalei Bogota, în care a avut loc intervenţia chirurgicală, informează radioteleviziunea belgiană RTBF.

"Orele au trecut şi pacientul răspunde excelent la tratament. De asemenea, a tolerat perfect protocolul de extubare, este conştient şi capabil să-şi mişte toate cele patru extremităţi", a adăugat clinica.

Bernal, câştigătorul Turului Franţei în 2019 şi al Turului Italiei în 2021, s-a izbit de spatele unui autobuz, luni, în localitatea Gachancipa, la aproape 30 de kilometri nord de Bogota, când se antrena cu mai mulţi coechipieri ai săi.

Ciclistul de 25 ani a avut o intervenţie la coloana vertebrală, care a fost realizată ''cu menţinerea integrităţii neurologice şi prezervarea funcţionalităţii segmentelor în cauză'', a precizat anterior clinica.

Bernal, care a semnat un nou contract cu Ineos până în 2026, urma să înceapă sezonul cu Tour de La Provence (10-13 februarie), iar marele lui obiectiv era participarea la Turul Franţei 2022, unde urma să-l înfrunte pe slovenul Tadej Pogacar, campionul ultimelor două ediţii ale Marii Bucle.

În 2017, Bernal a câştigat Turul Sibiului, pe când activa la echipa Androni Giocattoli-Sidermec, după ce în 2016 s-a impus în Turul Bihorului.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...