Ciclism: Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după operaţie

Ciclism: Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după operaţie

Ciclistul columbian Egan Bernal este conştient şi îşi poate mişca mâinile şi picioarele după ce a fost operat în urma unei căzături grave în care a suferit mai multe fracturi şi un traumatism toracic, a indicat miercuri clinica universitară din Sabana, suburbie a capitalei Bogota, în care a avut loc intervenţia chirurgicală, informează radioteleviziunea belgiană RTBF.

"Orele au trecut şi pacientul răspunde excelent la tratament. De asemenea, a tolerat perfect protocolul de extubare, este conştient şi capabil să-şi mişte toate cele patru extremităţi", a adăugat clinica.

Bernal, câştigătorul Turului Franţei în 2019 şi al Turului Italiei în 2021, s-a izbit de spatele unui autobuz, luni, în localitatea Gachancipa, la aproape 30 de kilometri nord de Bogota, când se antrena cu mai mulţi coechipieri ai săi.

Ciclistul de 25 ani a avut o intervenţie la coloana vertebrală, care a fost realizată ''cu menţinerea integrităţii neurologice şi prezervarea funcţionalităţii segmentelor în cauză'', a precizat anterior clinica.

Bernal, care a semnat un nou contract cu Ineos până în 2026, urma să înceapă sezonul cu Tour de La Provence (10-13 februarie), iar marele lui obiectiv era participarea la Turul Franţei 2022, unde urma să-l înfrunte pe slovenul Tadej Pogacar, campionul ultimelor două ediţii ale Marii Bucle.

În 2017, Bernal a câştigat Turul Sibiului, pe când activa la echipa Androni Giocattoli-Sidermec, după ce în 2016 s-a impus în Turul Bihorului.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante