Ciclism: Turul Franței - Cavendish câștigă etapa a 3-a, Sagan pătrează tricoul galben

Ciclism: Turul Franței - Cavendish câștigă etapa a 3-a, Sagan pătrează tricoul galben

Britanicul Mark Cavendish (Dimension Data) a câștigat luni la sprint etapa a 3-a a Turului ciclist al Franței, a doua victorie obținută de el în această ediție 2016, în timp ce slovacul Peter Sagan (Tinkoff), al 4-lea în etapă, și-a păstrat tricoul galben de lider.

Cavendish (31 ani), înregistrat pe 223,5 km în 5h59min54sec, l-a devansat pe germanul Andre Greipel (Lotto) la fotofiniș, al treilea sosind francezul Bryan Coquard (Direct Energie).

Aceasta este a 28-a victorie de etapă din cariera rutierului britanic în Turul Franței, el ajungându-l astfel în palmaresul victoriilor de etape în Marea Buclă pe francezul Bernard Hinault. Singurul care îi depășește este belgianul Eddy Merckx, ''Canibalul'', cu 34 de etape câștigate.

În clasamentul general individual, Sagan este urmat de francezul Julian Alaphilippe (Etixx), la 8sec, de spaniolul Alejandro Valverde (Movistars), la 10sec, și de britanicul Christopher Froome (Sky), la 14sec. Columbianul Nairo Quintana este al 6-lea, tot la 14sec.

Marți este programată etapa a 4-a, Saumur — Limoges (237,5 km).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale