Ciclism: Turul Franţei - Niciun caz pozitiv în rândul rutierilor, la ultimul test de detectare a Covid-19

Întregul pluton al Turului Franţei a fost autorizat să ia startul marţi în etapa a 16-a, prima din Alpi, după rezultatele negative la testele de detectare a Covid-19, au anunţat organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

Niciunul dintre ciclişti nu a fost depistat pozitiv la diferitele teste pentru Covid-19 efectuate în ultimele trei săptămâni.

Urmând protocolul sanitar validat de autorităţile franceze, rutierii din Turul Franţei au fost controlaţi în două rânduri, înaintea marelui start de la Nisa, fiind apoi testaţi în fiecare dintre cele două zile de repaus, ultima dintre ei luni, în departamentul Isere.

În prima zi de pauză, patru persoane din cadrul staff-ului a patru echipe diferite (AG2R La Mondiale, Cofidis, Ineos, Mitchelton) au avut un rezultat pozitiv şi au fost nevoite să plece.

Directorul Turului Franţei, Christian Prudhomme, a părăsit la rândul său competiţia, săptămâna trecută, pentru a se izola timp de şapte zile. El şi-a reluat funcţia marţi dimineaţa, în urma unui test negativ.

Controalele au fost efectuate asupra tuturor celor prezenţi în "bula cursei", care regrupează ciclişti, stafurile echipelor şi oficiali, numărul total al acestora fiind cuprins între 650 şi 700 de persoane.

Startul etapei a 16-a este prevăzut la ora locală 13:20 (14:20 ora României), la La Tour-du-Pin, sosirea fiind prevăzută pe înălţimile de la Villard-de-Lans, după un traseu de 164 km.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…