Ciclism: Turul Italiei - Etapa a 16-a: Valverde învingător în fața lui Kruijswijk

Ciclism: Turul Italiei - Etapa a 16-a: Valverde învingător în fața lui Kruijswijk

Spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) a câștigat etapa a 16-a a Turului ciclist al Italiei, marți, la Andalo, în fața olandezului Steven Kruijswijk (Lotto NL), purtătorul tricoului roz de lider al clasamentului general individual.

Valverde, înregistrat pe cei 132 km în 2h58min54sec, a fost urmat în același timp de Kruijswijk și la 8 secunde de rusul Ilnur Zakarin (Katiușa).

Italianul Vincenzo Nibali, care era al treilea la general, a pierdut peste un minut și jumătate în această etapă.

Kruijswijk și-a consolidat prima poziție în clasamentul general, cu cinci zile înainte de finalul celei de-a 99-a ediții a Giro, având un avans de 3 minute în fața columbianului Esteban Chaves, locul 2, și de 3min23sec în fața spaniolului Alejandro Valverde, locul 3.

Nibali a fost depășit de Valverde la general și a coborât pe 4, la 4min43sec de tricoul roz.

Miercuri se dispută etapa a 17-a, Molveno — Cassano d'Adda (196 km), orașul fostului campion Gianni Motta, care a câștigat Giro acum 50 de ani.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale