Ciclism: Turul Italiei - Italianul Trentin, învingător in extremis în etapa a 18-a; olandezul Kruijswijk, în continuare în roz

Ciclism: Turul Italiei - Italianul Trentin, învingător in extremis în etapa a 18-a; olandezul Kruijswijk, în continuare în roz

Italianul Matteo Trentin (Etixx) a câștigat in extremis joi, la Pinerolo, etapa a 18-a a Turului ciclist al Italiei, cea mai lungă din această ediție, 240 km, în timp ce olandezul Steven Kruijswijk (Lotto NL) și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general individual.

Trentin, înregistrat pe cei 240 km în 5h25min34sec (medie orară 44,2 km), a fost urmat în același timp de compatrioții săi Moreno Moser (Cannondale) și Gianluca Brambilla (Etixx).

Matteo Trentin (26 ani) s-a impus pentru prima dată într-un Giro. El a câștigat deja două etape în Turul Franței (în 2013 și 2014) și clasica Paris-Tours (2015).

Olandezul Steven Kruijswijk a controlat situația în cursă până la Pramartino, cu ajutorul coechipierului său italian Enrico Battaglin, și a trecut linia de sosire cu adversarii săi direcți, la peste 13 minute de câștigător. El și-a păstrat tricoul roz de lider al clasamentului general, unde este urmat la 3 minute de columbianul Esteban Chaves (Orica) și la 3min23sec de spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), pe locul 4 aflându-se italianul Vincenzo Nibali (Astana), la 4min43sec.

Singurul rutier român prezent în cursă, românul Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a trecut linia de sosire al 159-lea și se află pe locul 158 la general, din 161 de rutieri rămași în cursă, la 3h40min04sec de lider.

Vineri, etapa a 19-a ajunge în Alpi și se dispută între Pinerolo și stațiunea franceză Risoul, pe 162 km, cu ascensiunea de la Col d'Agnel, de 21,3 km și o pantă de 6,8%, la altitudinea de 2.744 m, după care urmează coborârea de la Queyras, înainte de ascensiunea finală (12,9 km, pantă de 6,9%).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc