Ciclism: Turul Italiei - Lorenzo Fortunato, învingător în etapa a 14-a

Ciclism: Turul Italiei - Lorenzo Fortunato, învingător în etapa a 14-a

Ciclistul italian Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa) a obţinut sâmbătă cel mai important succes din cariera sa, după ce a reuşit să se impună în etapa a 14-a a Turului Italiei, trecând primul linia de sosire pe Monte Zoncolan, în apropierea frontierei cu Austria.

Fortunato, în vârstă de 25 ani, a fost cronometrat în 5 h 17 min 22 sec la finalul traseului de 205 km, reuşind să-l devanseze cu 26 secunde pe slovenul Jan Tratnik (Bahrain), ocupantul locului al doilea, şi cu 56 secunde pe italianul Alessandro Covi (UAE Emirates), care a încheiat etapa pe poziţia a treia.

Columbianul Egan Bernal (Ineos), clasat pe locul al patrulea, la 1 min 43 sec, a rămas în fotoliul de lider al clasamentului general, distanţându-se de urmăritorii săi. El are acum un avans de un minut şi 33 secunde faţă de britanicul Simon Yates (BikeExchenge) şi de un minut şi 51 secunde faţă de italianul Damiano Caruso (Bahrain).

Duminică este programată etapa a 15-a, în lungime de 147 km, între Grado şi Gorizia, care cuprinde un circuit transfrontalier (Italia şi Slovenia), pe care plutonul urmează să-l parcurgă de trei ori, înainte de a trece linia de sosire.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”