Ciclism: Turul Italiei - Lorenzo Fortunato, învingător în etapa a 14-a

Ciclism: Turul Italiei - Lorenzo Fortunato, învingător în etapa a 14-a

Ciclistul italian Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa) a obţinut sâmbătă cel mai important succes din cariera sa, după ce a reuşit să se impună în etapa a 14-a a Turului Italiei, trecând primul linia de sosire pe Monte Zoncolan, în apropierea frontierei cu Austria.

Fortunato, în vârstă de 25 ani, a fost cronometrat în 5 h 17 min 22 sec la finalul traseului de 205 km, reuşind să-l devanseze cu 26 secunde pe slovenul Jan Tratnik (Bahrain), ocupantul locului al doilea, şi cu 56 secunde pe italianul Alessandro Covi (UAE Emirates), care a încheiat etapa pe poziţia a treia.

Columbianul Egan Bernal (Ineos), clasat pe locul al patrulea, la 1 min 43 sec, a rămas în fotoliul de lider al clasamentului general, distanţându-se de urmăritorii săi. El are acum un avans de un minut şi 33 secunde faţă de britanicul Simon Yates (BikeExchenge) şi de un minut şi 51 secunde faţă de italianul Damiano Caruso (Bahrain).

Duminică este programată etapa a 15-a, în lungime de 147 km, între Grado şi Gorizia, care cuprinde un circuit transfrontalier (Italia şi Slovenia), pe care plutonul urmează să-l parcurgă de trei ori, înainte de a trece linia de sosire.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei