Ciclism: Turul Italiei - Spaniolul Nieve a câștigat etapa a 13-a, costaricanul Amador îmbracă tricoul roz

Ciclism: Turul Italiei - Spaniolul Nieve a câștigat etapa a 13-a, costaricanul Amador îmbracă tricoul roz

Spaniolul Mikel Nieve (Sky) a câștigat en solitaire etapa a 13-a a Turului ciclist al Italiei, vineri, la Cividale del Friuli, în apropierea frontierei slovene, în timp ce costaricanul Andrey Amador (Movistar) a îmbrăcat tricoul roz, de lider al clasamentului general.

Nieve, cronometrat pe dinstanța de 170 km, între Palmanova și Cividale del Friuli, în 4h31min49sec, a fost urmat de italienii Giovanni Visconti, la 43sec, și Vincenzo Nibali (Astana), la 1min17sec.

Singurul rutier român prezent în această a 99-a ediție a Giro, Eduard Grosu, de la Nippo-Vini Fantini, s-a clasat în etapă pe locul 115, la 32min43sec de câștigător.

În clasamentul general individual, costaricatul Andrey Amador este urmat la 26sec de luxemburghezul Bob Jungels (Etixx), fostul purtător al tricoului roz, și la 26sec de italianul Vincenzo Nibali (Astana). Spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) este al 4-lea, la 43 de secunde, la fel ca și olandezul Steven Kruijswijk (LottoNL).

Sâmbătă se dispută etapa a 14-a, Alpago-Corvara (210 km).

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”