Ciclism: Turul Spaniei - Francezul Latour câștigă etapa a 20-a, Quintana își asigură victoria finală

Ciclism: Turul Spaniei - Francezul Latour câștigă etapa a 20-a, Quintana își asigură victoria finală

Francezul Pierre Latour (AG2R) a câștigat sâmbătă detașat etapa a 20-a a Turului ciclist al Spaniei, cu sosire la altitudine, pe Alto de Aitana, o cățărare de categorie specială, după 193,2 km, în timp ce columbianul Nairo Quintana și-a asigurat victoria finală în această ediție cu o zi înainte de sosirea de la Madrid.

Etapa regină, cu cinci ascensiuni în program, a confirmat superioritatea lui Quintana asupra britanicului Chris Froome (Sky), triplu câștigător al Turului Franței, care a încercat mai multe atacuri, fără însă să-l surprindă pe rutierul de la Movistar.

Latour (22 ani), care a acoperit distanța în 5h19min41sec, l-a devansat cu 2 secunde pe ultimul său coleg de evadare, columbianul Darwin Atapuna (BMC) și cu 17 secunde pe italianul Fabio Felline. Francezul a obținute cea mai mare victorie din cariera sa, în care mai figurează un loc 2 în Criterium internațional 2016.

Quintana și Froome, care în clasamentul general sunt despărțiți de 1 minut și 23 de secunde, au încheiat etapa de sâmbătă pe 10, respectiv 11, la 4min03sec și 4min05sec față de câștigător. Un alt fapt marcant al zilei, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) și-a pierdut locul pe podium în profitul columbianului Esteban Chaves (Orica), al 9-lea în etapă.

Ultima etapă, duminică, pe străzile Madridului, este tradițional consacrată sprinterilor.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei