Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

 Victoria de etapă a revenit echipei lui Dennis, BMC, cu timpul de 15min.58sec., urmată la 6 secunde de formațiile Quick Step și Sunweb.

Marele favorit al cursei iberice, britanicul Chris Froome, a sosit al patrulea cu echipa sa, Sky, la 9 secunde.

Învingător luna trecută în Turul Franței, Froome a câștigat deja secunde prețioase față de principalii săi adversari după acest contra-cronometru. El are un avans de 26 secunde față de spaniolul Alberto Contador (Trek), de 32 secunde față de italianul Fabio Aru (Astana) și de 37 secunde față de francezul Romain Bardet (AG2R).

Duminică se dispută cea de-a doua etapă 100% franceză din actuala ediție a Turului Spaniei, Nimes — Gruissan, în lungime de 203,4 km, una favorabilă sprinterilor.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”