Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 20,8% în primele patru luni ale acestui an

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 20,8% în primele patru luni ale acestui an

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 20,8% în primele patru luni ale anului 2021, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2020, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, luni, AGERPRES.

Aceasta datorită creşterii industriei prelucrătoare (21,2%) şi industriei extractive (10,1%).

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (40,5%), industria bunurilor de capital (29,6%), industria bunurilor intermediare (23,1%) şi industria bunurilor de uz curent (7,1%). Industria energetică a scăzut cu 2,4%.



În luna aprilie 2021, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali a scăzut faţă de luna precedentă cu 4,2%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 89,2%.

Cifra de afaceri din industrie în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, s-a diminuat pe total cu 4,2%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (7,1%) şi în industria prelucrătoare (4,1%).

De asemenea, cifra de afaceri din industrie în luna aprilie 2021, faţă de luna aprilie 2020, a crescut pe ansamblu cu 89,2% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (92,5%) şi în industria extractivă (15,6%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...