Cifre CUTREMURĂTOARE! 700 de MILIȚIENI făcuți DOCTORI de Jeg! În SRI câți or fi?

Cifre CUTREMURĂTOARE! 700 de MILIȚIENI făcuți DOCTORI de Jeg! În SRI câți or fi?

Risc Seismic

Puroi! Curge puroi din buboiul numit MAI! Acum se vede de ce își făcuse Jegul Oprea Academie! Erau prea mulți curcani cu grade mari și trese aurite pe umeri care se își luaseră „patalama de oameni deștepți”! Mai mult ca sigur că și la SRI e la fel! Prea se înghesuiau unii în alții la poza de grup! Pe milițieni o să-i află sigur, pe cei din SRI, niciodată! În nouă ani, la Interne, 700 de ofițeri și-au luat doctoratul! Și au ajuns chestori, automat, 69 de curcani cu patalama! Ministerul de Interne ține la sertar numele celor care au obținut titlul științific în perioada 2005-2014. Academia Națională de Poliție a demarat o investigație internă cu privire la doctorate.

Senatorul Valer Marian i-a cerut fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, în primăvara anului 2014, informații despre numărul doctorilor din MAI, „având în vedere creșterea substanțială a numărului de grade de chestor sau de general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a numărului de doctorate în știință obținut de angajați ai acestui minister”. În răspunsul său, Oprea a dezvăluit că 697 de angajați de la Interne au devenit doctori în perioada 2005-2014, iar 12 dintre aceștia au obținut titlul la universități din Republica Moldova.

Grade și bani

Surse oficiale din minister au explicat, ieri, pentru „Evenimentul zilei”, că toți angajații de la Interne care au avut titlu de doctor au primit până în 2009 un spor de 15% din salariu. De la măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc, sporul a fost eliminat pentru noii doctori, însă cei care au prins bonusul au rămas cu el și au încasat banii în continuare.

 Potrivit oficialilor din minister, deținerea titlului de doctor mai are un avantaj major: avansarea în gradul de chestor se face automat, fără examen, dacă ai un asemenea titlu științific.

Documentul oficial de la Interne dezvăluie că în perioada 2005-2014 au fost au fost acordate 27 de grade de chestor sau de general în IGPR, 9 la Poliția de Frontieră, 16 la Jandarmerie, 11 la ISU și 6 la serviciul secret al Internelor, renumitul „Doi și-un sfert”.

Ministerul ține însă secret numele celor aproape 700 de doctori, invocând legea datelor cu caracter personal. „Orice prelucrare de date cu caracter personal (...) poate fi făcută numai dacă persoana vizată și-a dat consimțământul în mod expres și neechivoc pentru acea prelucrare”, explică Internele.



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență