Cîmpeanu: Școlile vor funcționa normal în sezonul rece. Reducerea temperaturii nu se justifică

Cîmpeanu: Școlile vor funcționa normal în sezonul rece. Reducerea temperaturii nu se justifică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a convocat luni la București toți inspwectorii școlari pentru a le da instrucțiuni clare legate de funcționarea școlilor în sezonul rece care se apropie.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a convocat toți inspectorii școlari generali Foto. gov.ro

Sorin Cîmpeanu susține într-o postare pe Facebook că nu există riscul ca școlile să treacă în sistem online sau ca temperatura să scadă în clase ca urmare a prețurilor mari la energie înregistrate în ultima vreme. În sezonul rece, toate școlile vor funționa normal, mai spun oficialul.

Redăm mai jos întreaga postare:

Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria