Cinci angajaţi ai Penitenciarului Botoşani - confirmaţi cu COVID-19

Cinci angajaţi ai Penitenciarului Botoşani - confirmaţi cu COVID-19

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la Penitenciarul Botoşani, acolo unde cinci angajaţi ai instituţiei au fost confirmaţi pozitiv, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, din cei cinci funcţionari ai unităţii de detenţie depistaţi cu noul coronavirus doar unul era vaccinat.

"S-au luat măsuri suplimentare de prevenţie, s-au carantinat contacţii care nu erau vaccinaţi. Sursa este din exteriorul unităţii. Oricum, măsurile din interiorul penitenciarului erau stricte", a afirmat Adăscăliţei.

Niciunul dintre cei cinci bolnavi nu este în stare gravă. De asemenea, dintre aceştia doar o persoană este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", restul aflându-se sub tratament la domiciliu.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Botoşani era luni de 0,06 cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES/ (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…