Cinci angajaţi ai Penitenciarului Botoşani - confirmaţi cu COVID-19

Cinci angajaţi ai Penitenciarului Botoşani - confirmaţi cu COVID-19

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la Penitenciarul Botoşani, acolo unde cinci angajaţi ai instituţiei au fost confirmaţi pozitiv, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, din cei cinci funcţionari ai unităţii de detenţie depistaţi cu noul coronavirus doar unul era vaccinat.

"S-au luat măsuri suplimentare de prevenţie, s-au carantinat contacţii care nu erau vaccinaţi. Sursa este din exteriorul unităţii. Oricum, măsurile din interiorul penitenciarului erau stricte", a afirmat Adăscăliţei.

Niciunul dintre cei cinci bolnavi nu este în stare gravă. De asemenea, dintre aceştia doar o persoană este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", restul aflându-se sub tratament la domiciliu.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Botoşani era luni de 0,06 cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES/ (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…